Vánoční dění

Vánoce jsou jistě svátky, na které se všichni těšíme a také se na ně příslušným způsobem připravujeme, takže není divu, že o vánočních svátcích to často ve farnosti kypí aktivitou. Nejinak tomu bylo i o letošních vánocích 2018. 

Těsně před „startem“  vánoc zazněl v kostele sv. Martina koncert scholy ze Skalice. Jako vždy, nám zazpívaly děti ze skalické farnosti pod vedením sourozenců Kohutových – a jako vždy zazpívaly velmi, velmi pěkně, takže velký potlesk byl jejich zaslouženou odměnou. A také jedinou odměnou, protože výtěžek koncertu členové scholy odevzdali na podporu dobročinného díla. O to větší jim patří upřímné poděkování! Koncert scholy fotografoval také fotograf projektu Člověk a víra! Fotografie jsou uveřejněny v galerii projektu.

Samozřejmostí byla „půlnoční“ mše sv., která k vánocům zcela neodmyslitelně patří.  A k „půlnoční“ mši sv. také patří Betlém a naše zastavení se  u něho spolu s rozjímáním, co mi osobně a konkrétně chce betlémská scéna narození Ježíše Krista říci.

Také svátek Svaté Rodiny patří neodmyslitelně k vánočním svátkům. A s tímto svátkem se nerozlučně pojí obnova manželských slibů. Ta se samozřejmě konala jak ve Skalici, tak i v Bašce.

S vánoční atmosférou se neodmyslitelně pojí Rybova mše Hej mistře, která se stala jakousi ikonou vánoc. V Bašce, již tradičně, zazněla v podání Lašského smíšeného pěveckého sboru pod vedením Janiny Ptakové. A již tradičně, s vysokou uměleckou hodnotou a vysokou návštěvností…

Všem, kdo se snažili zpříjemnit předvánoční i vánoční atmosféru nám ostatním, ze srdce děkujeme!

Několik fotografií pana Jiřího Kohuta st. připomene letošní vánoční dění.

Mohlo by se vám líbit...